עריכת צוואות

חוק הירושה קובע את אופן חלוקת הנכסים (רכוש פיננסי, נדל"ן וכו') אחרי אריכות ימים של אדם. החוק קובע מעין עץ חלוקה של הנכסים לבין זוג המוריש- צאצאים- הורי המוריש וכן הלאה- אפשרויות אלו הן קבועות ואינן ניתנות לשינוי אחרי מותו של אדם. יחד עם זאת, אדם יכול לשנות את אופן חלוקת הרכוש שלו מראש על ידי עריכת צוואה בחייו. בצוואה אדם רשאי לקבוע את זהות היורשים וכיצד יחולקו נכסיו ביניהם, הוא יכול לקבוע למשל שנכסיו יחולקו באופן לא שווה בין יורשים או להחליט לצוות את כל רכושו לאדם אחד, שהוא לאו דווקא בן משפחה.
מקצועיות ורגישות: האפשרויות לחלוקת העזבון באמצעות צוואה הן מגוונות (ויצירתיות) ויש להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום. אסור להתעלם מהצד הרגשי בעצם כתיבת צוואה. מדובר בהליך לא פשוט שמביא אותנו לחשוב על מה יקרה כאשר יקרה הנורא מכל.

אני איתכם לכל הבהרה ו/או כל שאלה בהליך הרגיש של עריכת צוואות.

הגשת בקשה לצו ירושה / צו קיום צוואה

בתום ימי האבל מתחילים לחשוב כיצד לטפל בענייני המנוח, ובין היתר מבקשים לחלק את הנכסים שנותרו למנוח, לפדות את חשבונות הבנק ולשלם את החיובים שנותרו לגופים השונים. לצורך האמור, יהיה עליכם להגיש לרשם הירושה או לביה"ד הרבני בקשה לקבלת צו ירושה או צו קיום צוואה של המנוח, בהתאם לעניין.
אני מזמינה אתכם להתייעץ עמי טרם הגשת הבקשה ובוודאי שלא לחתום על שום מסמך הקשור בחלוקת הירושה טרם התייעצות עם עו"ד. הגשת הבקשה יכולה להיעשות באופן עצמאי (מלבד אימות חתימת המבקש ע"י עו"ד). עם זאת מומלץ להיעזר בליווי עו"ד לעניין, שכן לא אחת תתקלו בבירוקרטיה מקשה, דרישה להמצאת מסמכים נוספים ולעיתים התיק אף יועבר להחלטת ביהמ"ש. הבירוקרטיה וההליכים הסבוכים מקשים במיוחד בשל הקושי להתמודד עם האובדן. 

אני אתכם לכל הבהרה ו/או כל שאלה שמתעוררת לאורך התהליך הרגיש של קיום צו ירושה או צוואה.

דילוג לתוכן