צוואה – האם כל אחד צריך?

בהיעדר צוואה, רכוש הנפטר יחולק על פי הדין החל בהתאם לחוק הירושה התשכ"ה-1965. הדין הזה איננו נותן מענה הולם לכל המקרים הקיימים, ועלול שלא לשקף את רצונו הכן של הנפטר. במקרים מסוימים צוואה ערוכה כדין, תסייע במימוש רצונו האמיתי של הנפטר ותמנע סכסוכים קשים בין יורשים.

קרא עוד »

אם יחידנית? משפחה חד הורית? המאמר הבא הוא בשבילך

כאשר מדובר בהורה יחידני, האחריות על חינוכם וביטחונם של הילדים מוטלת באופן בלעדי על אדם אחד ומטבע הדברים, מדובר במציאות שעלולה להיות מאתגרת. באמצעות מסמכים חדשניים, יכול כיום ההורה לבקש לקבוע את זהות האפוטרופוס על ילדיו, אם חלילה הוא לא יוכל לתפקד עוד כאפוטרופוס הטבעי על ילדיו, ובכך ינסה להבטיח, שגורלו וגורל משפחתו יימצא בידי אנשי שלומו.

קרא עוד »

הסכם שכירות – צריך עו"ד בשביל זה?

כשעורכים הסכם שכירות ללא סיוע מקצועי של עו"ד מתחום המקרקעין, ההיקף שיכסה ההסכם מוגבל בידע ובהבנה שלנו אודות הנושאים שבהם אנו מאמינים שעוסקת השכרת דירה, ובכך אנו תורמים להגדלת הסיכונים לצדדים להסכם. האם תרצו לקחת את הסיכון?

קרא עוד »

האם אני זכאי/ת לפטור ממס שבח?

אם בבעלותכם נכס מקרקעין כגון דירת מגורים, בניין משותף, או מגרש שאתם מתכוונים למכור, ככלל חלה עליכם חובה לשלם מס שבח. במקרים ספציפיים, לגביהם חל פטור ממס שבח, ייתכן ותהיו פטורים מכך. בכתבה זו נסקור מהו מס שבח וכיצד ניתן לקבל את ממנו.

קרא עוד »
דילוג לתוכן